Indsamling af data

Læs typiske spørgsmål om dine muligheder for at indsamle data, som ejeren har begrænset andres brug af eller som ligger frit tilgængelig online

  • Opdateret 8. marts 2019

Ja, som udgangspunkt kan du frit anvende alle typer af åbne offentlige data, som offentlige myndigheder stiller til rådighed. Der kan dog være særlige vilkår for brug af det enkelte datasæt, som du skal overholde.

Læs mere om data fra åbne offentlige registre

Du kan frit indsamle data fra offentligt tilgængelige registre. Du skal være opmærksom på, at data fra andre kilder ikke nødvendigvis er stillet frit til rådighed bare fordi det ligger på internettet.

Læs mere om indsamling af kundedata

Ja, det må du gerne, men hvis du samtidig indsamler personoplysninger om dine medarbejdere, skal du være opmærksom på reglerne om databeskyttelse.

Læs mere om tracking af produktionen og indsamling af medarbejderdata

Ja, men du bør altid afklare, hvem der ejer dataene, og om de er stillet frit til rådighed eller ej. Måske vil ejeren gerne indgå en aftale om brugsret.

Læs mere om indsamling af data fra andre

Det er forskelligt, hvordan man opnår ejerskab til data. Du kan fx kun få ophavsret til litterære og kunstneriske værker – ikke til enkeltstående, faktiske data. Databaser er beskyttet mod kopiering, hvis de består af et større antal oplysninger, eller hvis fremstillingen af dem har krævet en væsentlig investering.

Læs mere om hvordan du kan få ejerskab til data

Ejerskabet til sensordata afhænger af den aftale, der er indgået mellem henholdsvis producenten, ejeren og brugeren af produktet.

Læs mere om ejerskab til sensordata

Både brugeranmeldelser og oplysninger om brugeren tilhører som udgangspunkt brugeren. Brugeren kan give sit samtykke til, at du må benytte den data, fx ved at acceptere vilkårene for brug af din tjeneste.

Læs mere om anvendelse af brugernes data

Du kan godt nøjes med at linke til den oprindelige side, hvis ejeren selv har lagt sine data på internettet. Du skal dog være opmærksom på, om ejeren har begrænset din brugsret.

Læs mere om at linke til andres data